Friday, March 25, 2011

10 ragam manusia yang buat saya meluat:p

assalamuailaikum semua..
lama jugak aku tak mengudapte belog..busy sangat nih(kononnya:p)
well,today aku nak share antara ragam2 manusia yang aku tak suka..rasa macam nak lompang2 je
sapa2 yang ada perangai buroks macam tuutt..hehe..wat tuutt?aiyaa..penyakit meroyan tanpa sebab dah nak start nih:)


1)aku tak suka orang yang hipokrit(konon2 dia je yang paling baik walhal sok2 suci je tuh..hampeh kan..huhu)eeeee..meluat sunggoh eden.nape?tak boleh jadi diri sendiri ke?(anybody ada jawapan?)

2)aku tak suka orang yang egoo..masyaallah..kalau salah taknak mengaku..kalau salah taknak say sorry..series tak paham lansong..apa yang dia dapat dengan sifat ego tuh??silap2 one day takda orang nak dekat..serve your right:p

3)orang yang berkira!!nih yang paling tak tahan..annoying giler tahap kuasa 10 nih..kalau ngan member nak berkira dun no wat to say..lagi2 ngan bf o gf..huhu..malang naseb badan sapa yang kena kan..hehe..apa taknya..jap lagi apa2 je bayar asing2 aaa..kau bayar kau punya,aku bayar aku punya(example je okehh..hehe)

4)manusia yang pentingkan diri sendiri!!jual ikan je kerja dia(sellfish)series aku tak tahan ngan orang yang berperangai agak burok nih..haiyaa..

5)manusia yang kelam kabut..bukan sebab apa..tapi yang jenis tak boleh dengar penjelasan kita..nak dia je betol..padahal..betol sangat ke??

6)eksyen atau nama saintifiknya poyo..haha..pon salah satu perangai yang meloyakan anak tekak aku..ya allah,lindungilah aku daripada segala kemungkaran(tetibe)

7)bijak bercakap SAHAJA!seperti yang saya jelaskan awal2 tadi..bercakap je..buat tak reti..atau bahasa saintifiknya cakap besar..tolonglah..orang yang bijak tuh orang yang lebih banyak diam tapi hasilnya...tiptop gituh..saya bukan tergolong dalam kumpulan ini yeahh..hehe

8)tak bertimbang rasa..orang jenis nih pandai cakap kesian3..tapi tak reti nak tolong,,sunggoh saya tak paham!

9)suka tipu..menipu dan orang lain ditipu olehnya!!dah bosan ngan spesies nih..tak taw bila depa suma nak insaf..haiiiii(mengeluh sambil geleng2 kepala gituh)

10)yes2..finally number 10 sudahh..huhu..aku tak suka manusia yang suka buat muka..konon2nya muka ngah bengang or meluat..kalau tak suka just cakap okeh!!(amboi ayu,await emosional sangat nih:D)

2 comments:

cujen said...

sy pulak tak suka orang yg busuk ;p

CUJEN THE LEJEN

kalau sudi join la giveaway saya

cik azeya said...

sok sok suci. (ayat yang selalu adik saye pakai)

argh. rindu die. hhuhu.

kadang2 tak sumue orang suke kite, kite pun xboleh nak suke semua orang. msg2 ade cite rase sendiri. saye tak suke orang hipokrit jugak. rasa macam nak rejam beliau laju laju. hee